Je takmer nemožné dosiahnuť december bez maškrtenia pri všetkých vianočných sladkostiach. Nie som zástancom vyradenia vianočnej dobroty z jedálničky. Všetky druhy jedla môžu byť súčasťou zdravého stravovania, ale určite treba konzumovať neobmedzené množstvo vianočných sladkostí.
Nebudete priberať ak si sem tam dáte kúsok vianočného koláča. Nezáleží na tom, či si doprajete sladkosti, zakúpili, alebo ste si doma pripravili, váš kalorický príjem sa aj tak navýši, ak niečo iné nevyradíte z vašej stravy. Ak vás neuspokojujú sladkosti, ktoré si kúpite v bežných obchodoch, a zaujímate sa o ich zdravšie verzie, na internete nájdete obrovské množstvo receptov. Často sú to recepty, v ktorých sú hlavnými ingredienciami dáta alebo ovos. Namiesto tuku sa často používa kokosový olej, a cukor je zvyčajne nahradený umelým sladidlom alebo medom. Domáca verzia samozrejme nemusí obsahovať menej, ale pomer vláknin a výživných látok je určite vyšší. Ak jednu verziu verzie zdravej sladkosti, rozkrájajte Nupo Life tyčinku na menšie kúsky a namočte ich do rozpustenej čokolády. Nupo Life tyčinky obsahujú zdravé prírodné ingrediencie, sú obohatené o vitamíny a minerály. Bez ohľadu na to, ktorú príchuť preferujete, môžete byť istý, že je to zdravá voľba. Ak si však radi pripravujeme sami svoje vianočné zákusky, mám pre vás niekoľko dobrých rád, ako by ste ich mohli zdravšie upiecť. Mali by obsahovať čokoládu a oriešky, ale žiadny cukor.
Oriešky miešané s čokoládou:
1) Mandle
2) Orechy
3) Lieskové orechy
4) Horká čokoláda s vysokým obsahom kakaa
Rozpustite čokoládu v mikrovlnnej rúre.
Keď sa čokoláda roztopila, vložte do nej oriešky a poobráťte si ich lyžicou.
Položte niekoľko z čokoládou obalených orieškov do cukrárskych košíčkov, alebo na papier na pečenie.
Po stuhnutí čokolády sú sladkosti pripravené na konzumáciu.
A tu je ďalší variant: 1) Rôzne druhy sušeného ovocia, ako mango, melón, brusnice, hrozienka 2) Ryžové chrumky alebo kukuričné vločky 3) Horká čokoláda Rozpustite čokoládu a vložte do nej ďalšie ingrediencie, následne ich poobracajte lyžicou. Nalejte čokoládovú masu do nádobky na pečenie, pokryte papierom na pečenie a nechajte ju stuhnúť. Po stuhnutí ich rozdelte na menšie kúsky, a môžete ich konzumovať.
A tu je ďalší variant: 1) Rôzne druhy sušeného ovocia, ako mango, melón, brusnice, hrozienka 2) Ryžové chrumky alebo kukuričné vločky 3) Horká čokoláda Rozpustite čokoládu a vložte do nej ďalšie ingrediencie, následne ich poobracajte lyžicou. Nalejte čokoládovú masu do nádobky na pečenie, pokryte papierom na pečenie a nechajte ju stuhnúť. Po stuhnutí ich rozdelte na menšie kúsky, a môžete ich konzumovať.